Tema for utstillingen i år er:  AQUA – Aqua er latinsk for vann La dere inspirere!

Vestby Kunstforening ønsker å vise frem kunstverk av høy kvalitet, stor variasjon, publikumsappell og salgbarhet.  Det er ingen begrensninger når det gjelder materialer, teknikker eller kunstuttrykk – som eksempelvis maleri, tegning, foto, grafikk, keramikk, glasskunst, tekstiler, installasjoner, annet kunsthåndverk m.m.

For å oppnå dette formålet kommer vi til å ha et eget kunstnerisk råd som vil behandle alle innkomne søknader.  

Søknaden må inneholde:

  • CV – ikke over en A4-side.
  • Tittel, teknikk, størrelse og pris på kunstverkene.
  • Legge merke til at tema for Høstutstillingen i år er “aqua”.  Det vil derfor ikke være nødvendig med forklaringer eller begrunnelser bak arbeidene – kunstverkene burde snakke for seg selv mht temaet. 
  • 1-5 representative bilder (.jpg filer) – filene må være merket med ditt navn f.eks: kari_normann_01.
    Vi har forståelse for at du kanskje ikke kan ha alt ferdig til søknadsfristen, men da viser du representative bilder, og ca. størrelser. 

Medlemskap i kunstnerorganisasjoner vil være en stor pluss – f.eks. Norske Billedkunstnere (NBK), NBKs grunnorganisasjoner, Unge Kunstneres Samfund (UKS), Forbundet Frie Fotografer (FFF), Norske Kunsthåndverkere (NK), Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) og/eller kunstnere med utdanning fra en norsk kunsthøgskole.

Søknad med vedlegg sendes innen 15.august 2024 på email til:  nina@vestbykunstforening.no

Utstillingen skal monteres 17/18 oktober, og kunstnerne bringer og monterer selv sin kunst etter anvisning. 

Vi ser frem til å motta din søknad!

Med vennlig hilsen

Nina Reistad,
Vestby Kunstforening

AQUA – En vannmasse eller er et uttrykk for et osean, hav, innsjø, elv, bekk, kanal, dam eller lignende. Vann i fast form er kjent som is og i gassform som damp. Menneskekroppen består av 60% vann. Under visse lysforhold kan regn eller lignende vannfall vise en regnbue. Vannets visuelle appell ligger i dets evne til å ta mange former og tilpasse seg forskjellige kunstneriske uttrykk. Enten det er gjennom refleksjoner, bevegelse, tekstur eller symbolikk, gir vann en uendelig kilde til inspirasjon for kunstnere over hele verden. Den franske impresjonisten Claude Monet er kjent for sine malerier av vannliljer og refleksjoner i vann, som i hans serie “Vannliljedammen.” Hans bruk av lys og farge fanget den flyktige skjønnheten av vann. Den japanske kunstneren Katsushika Hokusai er kjent for sin treblokkutskrift “Den store bølgen utenfor Kanagawa,” som skildrer en stor bølge truende over fiskebåter, og representerer naturens kraft og skjønnhet.  I renessansemaleriet “Venus’ fødsel” av Sandro Botticelli, stiger gudinnen Venus opp fra havet, og vannet symboliserer fødsel og skjønnhet. Vann har også vært et viktig element i arkitektur og landskapsdesign. Historiske eksempler inkluderer de intrikate vannhagene i Alhambra i Spania og de storslagne fontenene i Versailles-palasset i Frankrike.