Notat

Nytt innhold i monter

Vi lar denne saken stå av historisk verdi blandt våre artikler, men selve innholdet i monteren er erstattet med noe nytt. Les hovedsak for å se siste innlegg.

Vestby Kunstforening er stolt av å kunne vise frem et vakkert skogsmotiv av billedkunstneren Ivar Papadopoulos Samuelsen i glassmonteren i 2.etasje i Vestby Storsenter.

Ivar Samuelsen er utdannet tegner og grafisk formgiver og han arbeidet både som illustratør, grafisk formgiver, art director, pedagog og som skribent og forfatter før han ble billedkunstner på heltid.

Samuelsen lar seg både fascinere og inspirere av naturen. Han kaller mange av arbeidene sine for skogsfragmenter, en motivkrets han har jobbet med i flere år. Teknikkene han benytter er tegning på papir og akrylmaling på lerret. Ivar sier at han ofte benytter egne fotografier som utgangspunkt. Og på avstand kan bildene nesten se ut som fotografier, men når vi kommer nærmere, ser vi pennestrøkene. Hver lille detalj er tegnet med syltynn penn, og så er fargene lagt på etterpå, et nitidig stykke arbeid. Skogsbildene viser skogen gjennom alle årstidene, noen ganger møtes vi av en tett vegg, andre bilder nesten innbyr oss til å tre inn i bildet og inn i skogen.

Ivar Samuelsen er født i 1950 og bosatt i Vestby. Han har avholdt separatutstillinger både i Norge og i Hellas, og han har deltatt på flere gruppeutstillinger. Han er representert i flere kunstsamlinger og er innkjøpt av offentlige institusjoner. Nå arbeider han mot en utstilling i Son til høsten sammen med tvillingbror Arne Samuelsen.

Arbeidet av Ivar Samuelsen i Vestby Kunstforenings monter blir hengende til ca. 1.oktober.

Monteren henger på veggen mellom Ark Bokhandel og Sport 1 i 2.etasje. Velkommen bortom!

Bakgrunn for monteren i Vestby Storsenter

Vestby Kunstforening og Vestby Storsenter inngikk våren 2014 et samarbeid om kunstformidling på Storsenteret, og i disse syv årene har det vært mange utstillinger med lokale kunstnere her.

Kunstmonteren er en videreføring av prosjektet «Månedens bilde» fra 1981, mindre enn 2 år etter at Vestby Kunstforening ble etablert. Den gang samarbeidet man i flere år med sparebankene i Vestby og Son. I 2003 tok kunstforeningen opp igjen denne tradisjonen, nå under navnet «Månedens kunstner». Dette resulterte som mange vet, i boken «I det private rom» fra 2008.

Nå lever utstillingene videre i Vestby Storsenter. Monteren henger på veggen mellom Ark Bokhandel og Sport 1 i 2.etasje.

Ivar Samuelsen