Line Marsdal har et særegent urbant uttrykk i sine akrylmalerier og DGA (Digital Graphic Art). Den røffe stilen gir assosiasjoner til slitte murvegger, og menneskene (som ofte vises bakfra) gir en ekstra følelse av å se utenifra og inn. Enten i andres liv, eller tidsmessig i egne minner eller framover.

Inspirasjonen kommer ofte fra detaljer og systemer i urbane miljøer, flokkmentalitet og janteloven. Og hverdagsliv. Med en forkjærlighet for uvanlige kombinasjoner og kontraster.

På skissestadiet kan det starte med linosnitt og foto. Eller med en tekst, -som utvikles videre til tittel underveis. Titlene betyr ofte mye i Line Marsdals arbeider.

Når form og komposisjon må skapes innen noe uttrykkes på lerret eller digitalt, er prosessen ofte som et puslespill. Bitene legges mentalt i ulike komposisjoner. Så starter penselstrøkene når puslespillet ‘sitter’. Andre ganger starter prosessen direkte med penselstrøk og lag, -og arbeidet står helt fritt til å utvikles underveis.

De samme elementer og mennesker males ofte flere ganger og dukker opp i både malerier og DGA. I maleriene bestemmes det ofte i løpet av den frie prosessen hvilke mennesker eller situasjoner som skal utvikles.

I DGA er det lagvis arbeide med lag skapt for hånd og lag skapt digitalt. Til slutt i prosessen gjøres alle lag om til ett, og originalen blir en datafil som må trykkes for å bli til et nummerert begrenset opplag til å henges på vegg.